Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Zonnepanelen op het dak. Natuurlijk kan dat veilig!

Zijn zonnepanelen brandgevaarlijk? Hoe zorg je ervoor dat het risico op brandgevaar wordt geminimaliseerd? Welke materialen heb je daarvoor nodig en welke dakbedekking is daarvoor het meest geschikt? Hoe zorg je ervoor dat het onderhoud probleemloos en veilig kan op het moment dat de zonnepanelen zijn geïnstalleerd?
Hierover gaat het webinar ‘Zonnepanelen op het dak. Natuurlijk kan dat veilig!’ van TotaalDakConcept. Verzekeraars staan niet te popelen om gebouwen te verzekeren met PV panelen op het dak. Maar is die terughoudendheid wel terecht? Wijnand van Hooff, directeur van de brancheorganisatie Holland Solar, die de belangen behartigt van de Nederlandse zonne-energie-sector, vindt van niet. Hij laat in het webinar zien dat het veilig kan als met een aantal basisprincipes rekening wordt gehouden! Van Hooff gaat in op onder meer de kwaliteit van de gebruikte producten, de systeemcomponenten, het installatiewerk, de elektrotechnische aspecten, de interactie tussen het zonnestroomsysteem en het dak en natuurlijk de bouwkundige aspecten. 

Aan het woord komen ook leden van TotaalDakConcept, die laten zien welke materialen geschikt zijn en waar je op moet letten bij de installatie van PV Panelen om veilig onderhoud te kunnen plegen. Met bovendien een verrassende uitkomst van een brandtest met verschillende soorten isolatie!
Donderdag 23 maart 2023
​​​​​​​10:00 uur