Je kunt je niet meer inschrijven voor dit webinar

Hoe verloopt de ondersteuning van Oekraïense vluchtelingen?

De aanleiding voor deze online bijeenkomst is een verdrietige: voor het eerst in lange tijd is er weer oorlog in Europa. Moeten vluchten voor oorlog en geweld is voor velen van ons onvoorstelbaar. Toch overkomt het momenteel al ruim 5 miljoen Oekraïners. Een klein deel van hen zoekt in Nederland bescherming. Inmiddels zijn er ongeveer 40.000 duizend geregistreerde Oekraïners die in ons land worden opgevangen.

De betrokkenheid van de Nederlandse bevolking is hartverwarmend. Veel mensen hebben zich aangemeld als gastgezin of vrijwilliger. Daarnaast dragen ook velen financieel bij. De situatie in Oekraïne toont opnieuw hoe belangrijk het is dat we klaar staan om vluchtelingen, waar ze ook vandaan komen, op te vangen.

Tijdens de bijeenkomst vertellen wij je graag meer over de actuele situatie en wat VluchtelingenWerk doet voor Oekraïense vluchtelingen. Hiervoor laten wij onze bestuursvoorzitter Frank Candel, medewerkers en vrijwilligers die werkzaam zijn voor/op de opvanglocaties aan het woord. Ook zal Maria Zhernovnikova (25 jaar) die recent gevlucht is uit Oekraïne haar eerste ervaringen delen. Uiteraard is er ook voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Programma
19.45 Online Inloop
20.00 Welkom door host Bahram Sadeghi 
20.05 De rol van VluchtelingenWerk door bestuursvoorzitter Frank Candel
20.15 De rol van onze medewerkers op de opvanglocaties
20.25 De rol van onze vrijwilligers op de opvanglocaties
20.35 Het verhaal van vluchteling Maria Zhernovnikova
20.45 Vragen
20.55 Afsluiting
Woensdag 18 mei 2022
20:00 uur - 21:00 uur


Je bent live verbonden en doet mee als interactieve deelnemer vanaf je computer, tablet of telefoon.